Prodejci v Německu mohou v problematických oblastech získat signálový opakovač

24. listopad 2017

Nabídka na opakovač byla zveřejněna mimo jiné na webu Digitalradio.de, který je oficiálním portálem DAB+ rozhlasu v Německu.

Němečtí obchodníci orientující se na prodej DAB+, případně DVB-T2 přijímačů, mohou pro své prodejny získat opakovače signálu. Jsou určeny pro ty firmy, které se nacházejí v oblastech s problematickým pokrytím, respektive v místě jejich sídla není možné přivést kvalitní signál. V praxi vše funguje tak, že anténa, jež je součástí balení, signál přijímá, dojde k jeho zesílení a následně dochází k jeho vysílání na dané prodejně, prostřednictvím tohoto zařízení.

Nabídka na opakovač byla zveřejněna mimo jiné na webu Digitalradio.de, který je oficiálním portálem DAB+ rozhlasu v Německu. Vzhledem k tomu, že zařízení je ale de facto malým vysílačem, daná prodejna pro něj potřebuje povolení. Schvalovací formulář je možné získat na zmiňovaném portálu. Zájemce musí uvést mimo jiné firmu, jméno, kontaktní údaje nebo adresu. Pro zrychlení celého procesu je následně možné celou objednávku realizovat elektronicky na adrese repeater@digitalradio.de. Povolení vydává Bundesnetzagentur.

autor: lukpo
Spustit audio