Protesty taxikářů proti službě Uber i ve slideshow stanice Regina DAB Praha

2. říjen 2017

Digitální okruh zařadil aktualizované dopravní zpravodajství zaměřené speciálně na jízdu pražských taxikářů formou doplňkového servisu.

Pražští taxikáři zahájili dnes dopoledne protestní jízdu proti službě Uber, která označuje přepravu cestujících jako spolujízdu, a proto se na ni vztahují jiná pravidla. Taxikáři mají oproti Uberu podle svých vyjádření nerovné podmínky. Vytvořili několik skupin. Jedna vyjela po půl jedenácté z Evropské a blokovala pravý i levý jízdní pruh. Další kolona se zformovala cestou z letiště, šlo o zhruba 70 aut. Aktuální děn opět ukázalo možnosti vysílání DAB+.

Digitální stanice Regina DAB Praha zařadila aktualizované dopravní zpravodajství zaměřené speciálně na jízdu pražských taxikářů do slideshow. Formou obrazových informací/grafiky se mohli pražští řidiči dozvědět, co se aktuálně děje. V praxi probíhalo vše tak, že regionální stanice přebírala data z řídícího centra Na bojišti, a to nejdůležitější bylo pak překlápěno formou slideshow směrem k posluchačům. Tuto formu zpravodajství si tak mohli zobrazit všichni zájemci s DAB+ přijímačem disponujícím barevným displejem. Tento servis ocenili zejména řidiči na svých palubních deskách, kteří již digitálním tunerem disponují.

autor: lukpo
Spustit audio