První pohled dovnitř. Škoda poprvé ukázala interiér Kodiaqu

Škoda dva dny před berlínskou premiérou odtajnila interiér Kodiaqu, svého největšího osobního auta, kterým hodlá opanovat tuzemský trh s SUV vozy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Interiér Škoda Kodiaq

Interiér Škoda Kodiaq | Foto: Škoda Auto

Kodiaq bude první model Škody Auto, který může mít na přání zákazníka až tři řady sedaček. Uveze tedy i sedm pasažérů. Jeho délka bude 4,7 metru a šířka 1,88 metru. Objem kufru bude mít objem 720 až 2065 l.

Vůz bude nabízen s pěti variantami motorů, tři benzinové a dva dieselové. Nejslabší bude benzinový motor 1.4 TSI s deaktivací poloviny válců a výkonem 150 koní.

Interiér Škoda Kodiaq | Foto: Škoda Auto

Zbývající dva benzinové agregáty budou oba dvoulitrové a naladěné buď na 180 nebo 220 koní. Diesely budou mít také obsah 2,0 a budou dávat 150 nebo 184 koní. U všech variant motorů nemá chybět systém start/stop a rekuperace brzdné energie.

Interiér auta působí velmi prostorně a robustně. Vpředu mu dominuje dotykový displej a dva velké výdechy větráku. Poprvé bude Škoda také nabízet head-ip displej, který promítá všechny důležité informace na přední sklo.

Interiér Škoda Kodiaq | Foto: Škoda Auto

Ke každému autu si také můžete vybrat z velkého množství příplatkové výbavy. V nabídce je mimo jiné vyhřívaný věnec volantu, elektricky ovládaná pojistka v zadních dveřích, opěrka hlavy poskytující oporu při spaní a další.

Zatím není známa cena Škody Kodiaq. Spekuluje se, že základní model bude stát kolem 650 tisíc korun, vrcholné varianty by mohly stát až kolem 1,5 milionu korun.

Interiér Škoda Kodiaq | Foto: Škoda Auto

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme