Prvním miminkem roku v Moravskoslezském kraji je Tomáš

1. leden 2018
Zprávy , Zprávy

Prvními dětmi narozenými v novém roce v Moravskoslezském kraji byli dva chlapci. V Městské nemocnici Ostrava přišel 12 minut po půlnoci na svět Tomáš, o dvě minuty později se v Třinci narodil Jan.

Mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská uvedla, že Tomáš vážil 3260 gramů a měřil 51 centimetrů. Jeho maminka má trvalé bydliště ve Fulneku na Novojičínsku, otec je z Ostravy.

"Máme malého Jana. Váhu má 3,05 kilogramu, 50 centimetrů a maminka je z Vendryně," řekla mluvčí Nemocnice Třinec Irena Sikorová Nožková.

Ve Vítkovické nemocnici v Ostravě přišel v 01:04 na svět chlapeček Leonard.

"Narodil se s mírami 4300 gramů a 52 centimetrů. Maminka do Vítkovic přijela z Frýdku-Místku. V Nemocnici Nový Jičín se letos rodilo rovněž brzy - malá Klára se narodila v 01:52, vážila 4650 gramů, měřila 51 centimetrů. Maminka je z Nového Jičína," uvedla Radka Miloševská, mluvčí skupiny Agel, která obě nemocnice provozuje.

Přesně ve 02:00 se narodilo první letošní dítě v Opavě. "Chlapeček jménem Christián se narodil jako druhé dítě rodičům z Hradce nad Moravicí, vážil 3360 gramů a měřil 47 centimetrů. Chlapeček i maminka se těší dobrému zdraví," řekl mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

V porodnicích ve Fakultní nemocnici Ostrava, Frýdku-Místku, Havířově, Karviné a Krnově se do 07:00 žádné děti nenarodily.

zdroj: ČTK
Spustit audio