Půjdou ke dnu jako Titanik? Čeští fotbalisté mají v Belfastu poslední naději na MS

Jedině vítězství uchová českým fotbalistům šanci na mistrovství světa v Rusku. Zbytky posledních nadějí můžou symbolicky ztratit v severoirském Belfastu. Jak to dopadne? Poslouchejte přímý přenos na Radiožurnálu od 20:45.

Zkusit si na tehdejším přístroji naťukat telegram, nahlédnout do luxusních i prostších kajut nebo si na speciálních obrazovkách prohlédnout, co z Titaniku zbylo. To všechno můžete zažít v interaktivním muzeu věnovaném nejslavnějšímu parníku historie, který právě tady v loděnicích v Belfastu postavili.

Takovou zkázu jako on čeští fotbalisté nezažijí, obrazně řečeno ale na osudový ledovec narazit můžou. „Stát se může všechno, věřím, že budeme natolik odhodlaní, že se s tím popereme,“ říká trenér Karel Jarolím.


Severní Irsko - Česká republika. Kvalifikace MS 2018 v Rusku. Radiožurnál vysílá přímý přenos celého zápasu od 20:45.

Určitě je dobře, že si o sobě posádka Karla Jarolíma nemyslí, že je nepotopitelná, nicméně se utká se soupeřem, jehož defenzivní síla se s ledovcem dá dobře srovnat. Severní Irové totiž dostali jen dva góly od Německa, ve zbývajících šesti kvalifikačních duelech neinkasovali, lepší bilanci nemá nikdo v Evropě.

„Když odvedeme takový výkon, jako jsme odvedli teď proti Němcům, a necháme na hřišti jak se říká srdíčko, tak si myslím, že bychom mohli uspět,“ říká fotbalista Michael Krmenčík.

Jestli se českému Titaniku včetně Michaela Krmenčíka podaří s moři světové kvalifikace zachránit, se dozvíte z přímého přenosu Radiožurnálu. Stejně jako utkání Severní Irsko-Česko začne ve tři čtvrtě na devět večer.

autor: jsu
Spustit audio