Půl milionu předplatitelů pozemní televize DVB-T2 v Německu, bezplatná fáze skončila

14. červenec 2017

Podle společnosti Media Broadcast, která je provozovatelem platformy, proběhl celý proces hladce. Diváci měli na chystaný krok dostatek času.

V Německu skončila tříměsíční zkušební doba, v průběhu které mohli zájemci o placenou pozemní televizi freenet TV sledovat tyto programy bez poplatků. Platforma se uvedla úspěšně. Aktuálně ji využívá půl milionu zákazníků, respektive byl prodán tento počet dekódovacích zařízení. Součástí freenet TV jsou desítky privátních německých stanic dostupných ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Měsíční poplatek činí necelých šest euro.

Podle společnosti Media Broadcast, která je provozovatelem platformy, proběhl celý proces hladce. Diváci měli na chystaný krok dostatek času. Rozsáhlá informační kampaň proběhla nejen na televizní obrazovce, ale také v obchodech a on-line. Na webu Freenet TV si bylo možné službu jednoduše aktivovat a dostupná zde byla také celá řada videí zaměřených na problematiku přechodu. Výsledkem jsou podle Media Broadcast spokojení zákazníci, kteří oceňují vysokou kvalitu obrazu a dobrý poměr cena/výkon, který služba nabízí.

autor: lukpo
Spustit audio