Putin v novoročním projevu označil anexi Krymu za milník ruské historie

Ruský prezident Vladimir Putin označil připojení Krymu k jeho zemi za událost, která bude navždy důležitou kapitolou národní historie. Moskva anektovala ukrajinský poloostrov za pomoci armády a referenda v březnu, po pádu proruské vlády v Kyjevě. Západní země vnímají změnu vlády nad Krymem jako nelegální.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Zdroj: Reuters

„Láska k rodné vlasti je jedním z nejsilnějších a nejvíc povznášejících pocitů. Naplno se projevila i v bratrské podpoře lidem na Krymu a v Sevastopolu, kteří se pevně rozhodli k návratu domů,“ zopakoval Vladimir Putin v novoročním projevu ruský pohled na věc.

„Ta událost zůstane navždy důležitou epochou naší historie,“ dodal Putin. Poděkoval také občanům za „jednotnou a solidární obranu národních zájmů“ a ocenil, že většina Rusů podporuje jeho politiku i v době hospodářských problémů.

Ruské hospodářství míří do recese kvůli nízkým cenám ropy. Ekonomiku poškozují i západní sankce, zavedené kvůli agresivním akcím Moskvy vůči Ukrajině.

„V následujícím roce budeme muset společně řešit řadu problémů. Ten rok se bude ubírat cestou, kterou si sami zvolíme. Bude tak plodný a kreativní, jak každý z nás dokáže pracovat. Jiný recept jednoduše neexistuje. Musíme splnit a naplnit vše, co jsme si naplánovali pro naše dobro, dobro našich dětí i Ruska,“ řekl ruský prezident.

Jan Prokeš, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme