Rádia Ilmwelle a PN Eins s více než dvaceti tisíci posluchači díky DAB+

16. srpen 2017

Rozhlasová stanice si mohou zájemci v bavorském regionu naladit ze dvou vysílačů – Gelbelsee a Pfaffenhofen – Wolfsberg.

Bavorské rozhlasové stanice ze skupiny PN Medien, tedy programy Ilmwelle, Ilmwelle 90s, Ilmwelle Event, PN Eins Dance a PN Eins Urban, evidují více než dvaadvacet tisíc pravidelných posluchačů v regionu Pfaffenhofen. Ukázaly to aktuální výsledky Funkanalyse Bayern 2017. Rozhlasová skupina PN Medien se soustřeďuje výhradně na digitální distribuci, zejména pozemní rádio DAB+.

Rozhlasová stanice patřící pod hlavičku Ilmwelle a PN Eins si mohou zájemci v daném regionu naladit ze dvou vysílačů – Gelbelsee a Pfaffenhofen – Wolfsberg. Průzkum poslechovosti byl zaměřen pouze na druhou oblast. Oba vysílače fungují s vertikální polarizací a vyzářeným výkonem 10 kW. Funkanalyse Bayern 2017 dále zjistila, že v regionu Pfaffenhofen má DAB+ přijímač již 37 % obyvatel. Skupina PN Medien je stejně jako ostatní vysílatelé šířící svůj signál díky digitální distribuci v Bavorsku s výsledky spokojena.

autor: lukpo
Spustit audio