Radio Aligre v nabídce pozemního digitálního rozhlasu v Paříži

19. květen 2017

Rozhlasový DAB+ multiplex Paris 4 je v provozu od června 2014 a obyvatelé hlavního města Francie ho mohou naladit z vysílače Montmartre. Signál je odtud šířen výkonem 4 kW.

Nabídka digitálního rozhlasového vysílání v Paříži se rozšířila o Radio Aligre. Místní okruh, jehož historie sahá do roku 1981, je nově k dispozici v multiplexu Paris 4. Stanici je vyhrazen uspokojivý datový tok 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Je použit pochopitelně modernější způsob přenosu DAB+ a nikoliv dnes již zastaralý a pomalu dosluhující standard DAB. Na novinku upozornil na Twitteru portál Wohnort.

Rozhlasový DAB+ multiplex Paris 4 je v provozu od června 2014 a obyvatelé hlavního města Francie ho mohou naladit z vysílače Montmartre. Signál je odtud šířen výkonem 4 kW, operátorem je společnost La Coopérative de radiodiffusion. Kromě Radia Aligre mohou zájemci v tomto multiplexu najít také další menší vysílatele. Všechny okruhy jsou s výjimkou Radio Ici & maintenant ! šířeny s jednotným datovým tokem 96 kbps. U této stanice je použit bitrate 88 kbps. Celkem je v digitální síti k dispozici sedm stanic.

autor: lukpo
Spustit audio