Radio Belarus International nově ze satelitu do celé Evropy

25. říjen 2017

Pro příjem stanice není nutná dekódovací karta žádného z operátorů. V České republice i na Slovensku naladíte program zcela bez problémů.

Na evropské satelitní pozici 13 stupňů východně, družice Hotbird 13B, se objevilo nekódované vysílání rozhlasové stanice Radio Belarus International. To doposud nebylo na orbitu vůbec dostupné. Zájemci o dění v Bělorusku, respektive z běloruské perspektivy, mohli ladit Radio Belarus na pozici 75 stupňů východně, nejednalo se však o mezinárodní vysílání. Satelit ABS-2 je pro řadu evropských diváků s běžným vybavením prakticky nedostupný.

Pro příjem Radia Belarus International není nutná dekódovací karta žádného z operátorů. Vzhledem k tomu, že rozhlasová stanice je šířena ve svazku Wide, v České republice i na Slovensku postačí parabola s průměrem okolo 50 centimetrů. Satelitní pozice 13 stupňů východně je zajímavá zejména řadou arabských a italských rozhlasových stanic. K dispozici je zde řada kanálů, které jinde k dispozici nejsou. Jedná se například o volně šířenou Ultra HD verzi stanice Fashion TV a řadu programů s vysokým rozlišením, mimo jiné Euronews.

Parametry příjmu: Hotbird 13B (13 stupňů východně), 11623/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio