Rádio Junior dostala na starosti po zesnulém Petru Zettnerovi editorka Helena Petáková

6. prosinec 2017

Petáková vystudovala na Filosofické fakultě University Karlovy bohemistiku a všeobecnou a srovnávací slavistiku. Už při studiu pracovala jako redaktorka či korektorka v několika nakladatelstvích a institucích.

Řízením Rádia Junior byla od prosince pověřena jeho dosavadní editorka Helena Petáková. Na tuto pozici nastoupila po zesnulém Petru Zettnerovi, který tragicky zahynul ve druhé polovině listopadu. Petáková pracovala na Rádiu Junior od roku 2013 coby webeditorka, od ledna loňského roku pak byla jeho editorkou. Helenu Petákovou mohou také posluchači stanice znát z ranního a odpoledního vysílání a také z večerního pořadu Atrium.

Do Českého rozhlasu nastoupila Petáková v roce 2010, od kdy spolupracovala se stanicí Vltava. Jako externí redaktorka nejprve natáčela příspěvky pro pořad Mozaika a pomáhala obstarávat webové stránky tohoto pořadu. Stála také u zrodu specializovaného webu o češtině Česky a hezky. Helena Petáková vystudovala na Filosofické fakultě University Karlovy bohemistiku a všeobecnou a srovnávací slavistiku. Už při studiu pracovala jako redaktorka či korektorka v několika nakladatelstvích a institucích (Karolinum; Forum; Motto; Nakladatelství Dr. Josef Raabe; Národní knihovna ČR – Slovanská knihovna; Oracle Czech).

autor: lukpo
Spustit audio