Rádio Kroměříž plánuje spustit třetí VKV frekvenci, vysílat chce v Uherském Hradišti

12. prosinec 2017

„Velmi operativně a rychle informujeme o aktuálním dění na Kroměřížsku nejen ve vysílání, ale i prostřednictvím sociálních sítí,“ zdůraznil programový ředitel stanice Miroslav Karásek.

Svou třetí VKV frekvenci plánuje spustit v krátkodobém horizontu privátní stanice Rádio Kroměříž. Kromě stejnojmenného města a Zlína by se stanice ráda dostala také do Uherského Hradiště. Do této lokality plánuje expandovat prostřednictvím VKV frekvence 88,2 MHz. Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) aktuálně žádá o vydání potřebné licence. „Pokud vše půjde podle plánu, na jaře 2018 ji spustíme,“ řekl Miroslav Karásek, programový šéf Radia Kroměříž.

„Našemu regionu se ostatní rozhlasové stanice věnují jen okrajově, my našim posluchačům nabízíme, troufám si říct, kompletní informace jak z hlediska zpravodajského, tak kulturně společenského. Spolupracujeme s městskými a obecními úřady, kulturními institucemi, sportovními kluby, s policií, hasiči i záchrannou službou, a velmi operativně a rychle informujeme o aktuálním dění na Kroměřížsku nejen ve vysílání, ale i prostřednictvím sociálních sítí,“ zdůraznil Karásek. Pro Kroměříž využívá stanice aktuálně frekvenci 103,3 MHz, ve Zlíně vysílá na kmitočtu 107 MHz.

autor: lukpo
Spustit audio