Radio Primaton třetí regionální stanicí v DAB+ multiplexu Unterfranken

26. červenec 2017

Multiplex Unterfranken funguje ze šesti bavorských vysílačů. Jedná se konkrétně o Kreuzberg, Burgsinn, Alzenau, Pfaffenberg, Würzburg a Mittenberg.

Radio Primaton je třetí bavorskou regionální stanicí, která se objevila v digitálním rozhlasovém multiplexu Unterfranken. Na její vstup upozornili v diskusních fórech tamní majitelé DAB+ přijímačů. Z regionálních stanic byli doposud v síti Unterfranken dostupné pouze programy Charivari Wuerzburg a Gong Wuerzburg. Všechny tři okruhy mají vyhrazený jednotný datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

Multiplex Unterfranken funguje ze šesti bavorských vysílačů. Jedná se konkrétně o Kreuzberg, Burgsinn, Alzenau, Pfaffenberg, Würzburg a Mittenberg. Jeho zachycení je díky použitému kanálu 10A na území Čech velmi problematické. Používají ho hned dva tuzemští operátoři – Teleko na Milešovce a RTI cz v Plzni. Z privátních vysílatelů jsou v multiplexu Unterfranken dále dostupné i programy Rock Antenne, Kultradio a Absolut Hot, veřejnoprávní okruhy zastupují dvě verze Bayern 1 a Bayern 2 Nord.

autor: lukpo
Spustit audio