Rádio Rocková republika ukončilo vysílání v DAB+

4. duben 2018

Stanice v minulém roce odešla z pásma VKV a vsadila pouze na digitální distribuci. Nadále zůstává k dispozici na internetu.

Od dubna není součástí digitálního rozhlasového vysílání DAB+ na Slovensku Rádio Rocková republika. Tuto stanici měl v nabídce operátor AVIS, což však už v současné době neplatí. O novince informovala v úterý stránka Digitálne rádio DAB+ SK, která upozornila zároveň na skutečnost, že již v polovině ledna byla ukončena propagace technologie ve vysílání tematického programu. DAB+ multiplex AVIS obsahuje aktuálně devět stanic.

Důležitým mezníkem v historii Rádia Rocková republika byla polovina května minulého roku, kdy byla stanice stažena z pásma VKV a nahradil ho nový zpravodajský okruh Radio Aktuál. Původní program se následně přesunul pouze do prostředí internetu, a později také do již zmiňované digitální distribuce DAB+. Zájemci o tento žánr mohou jako alternativu naladit v multiplexu operátora Towercom stanici Anténa Rock. Posluchač, který by přesto nadále preferoval Rockovou republika, si může informace o vysílání najít na jejím webu.

autor: lukpo
Spustit audio