Radio Wave má nový web, všechny informace máte na dosah i z mobilního telefonu

6. září 2017

Pokud vás něco zajímá, něco se vám líbí, chcete na něco upozornit nebo reagovat, spojte se online se svými oblíbenými moderátory a moderátorkami. Slouží k tomu nový nástroj Shoutbox.

Radio Wave, čistě digitální stanice Českého rozhlasu zaměřená na mladě smýšlející posluchače, má od dnešního dne zcela nové webové stránky, které se automaticky přizpůsobí na jakoukoliv velikost obrazovky/displeje. Díky novému webu se dostanete k zajímavým článkům, rozhovorům a novinkám jednoduše a přehledně. Jednou z nejvýznamnějších novinek je takzvaný Shoutbox.

Pokud vás něco zajímá, něco se vám líbí, chcete na něco upozornit nebo reagovat, spojte se online se svými oblíbenými moderátory a moderátorkami a napište jim. Právě k tomu slouží Shoutbox - nový webový komunikační nástroj, na němž se koncentrují výstupy ze sociálních sítí a který umožňuje přímou online komunikaci moderátorů a posluchačů na webu Radia Wave. Shoutbox je intuitivní, snadno ovladatelný a umožňuje registraci prostřednictvím osobních účtů na sociálních sítích.

Na novém webu se můžete během prvních čtrnácti dní těšit mimo jiné na výjimečnou sondu o tom, jak mladí Češi tráví víkend. Nabídneme tři mimořádné pohledy do zákulisí hudebního průmyslu. Popíšeme např. finanční pozadí současného rapu nebo proměny rozdílů mezi nezávislými a mainstreamovými hudebními labely. Uveřejníme rovněž velký rozhovor o fenoménu alkoholismu v české společnosti s adiktologem Alešem. Na novém webu a ve vysílání Radia Wave v září odstartujeme sérii exkluzivních rozhovorů s dvojicemi slavných rodičů a dětí o generačních odkazech i sporech.

Wave.cz běží na redakčním systému CMS Drupal, stejně jako v letošním roce spuštěný zpravodajský web irozhlas.cz nebo webové stránky stanic ČRo Vltava, Ddur a Jazz. Český rozhlas dlouhodobě pro svoje internetové projekty využívá opensourcové systémy a produkty, proto je volba celosvětově používaného redakčního systému Drupal logickým strategickým krokem, pro zvýšení rozvoje služeb do budoucna. Český rozhlas nechce v následujících měsících pouze zkvalitňovat prezentaci webových stránek rozhlas.cz, ale především vyvíjet nové nástroje a produkty pro distribuci online vysílání a on-demand audio služeb, které by ČRo zařadily mezi nejmodernější mediální instituce v Evropě.

autor: lukpo
Spustit audio