Rakouská ORF chystá několik novinek v hybridním vysílání HbbTV

29. červen 2016

„ORF byla vždy hnací silou inovací a technickým lídrem na tuzemském trhu,“ uvedl její generální ředitel Alexander Wrabetz.

Několik novinek pro majitele hybridních přijímačů s funkcí HbbTV chystá rakouská veřejnoprávní televize ORF. Jako první byla již před začátkem fotbalového Eura 2016 představena položka Restart. Díky ní se mohou diváci snadno dostat na začátek daného pořadu. Jde tak de facto o zpětné zhlednutí. Tuto funkci mimochodem nabízí již poměrně dlouho Česká televize. Tlačítko Restart je k dispozici v rámci hybridního menu na úvodní obrazovce v pravém horním rohu. Funkce se postupně rozšíří i na další pořady.

„ORF byla vždy hnací silou inovací a technickým lídrem na tuzemském trhu. S novou funkcí restart je nejúspěšnější rakouská video platforma ještě atraktivnější,“ konstatoval generální ředitel rakouské veřejnoprávní televize Alexander Wrabetz. ORF počítá rozšíření technologie HbbTV 2.0, která umožní mimo jiné nabízet obsah v rozlišení 4K, okolo roku 2020. Stávající hybridní vysílání ORF má verzi 1.5. V rámci HbbTV by měla být brzy dostupná i videotéka Flimmit, která je částečně k dispozici pro majitele satelitních boxů i v České republice.

autor: lukpo
Spustit audio