Rakouská Puls 4 nabízí v hybridním vysílání HbbTV kurzy jógy

15. červen 2016

„Využili jsme možnosti plné interakce hybridního vysílání do klasické televize a nových reklamních příležitostí, které tato technologie přináší,“ uvedla stanice.

Rakouská komerční televize Puls 4, jejímž provozovatelem je mediální skupina ProSiebenSat.1, spustila v rámci hybridního vysílání HbbTV kurzy jógy. Informoval o tom web Leadersnet.at. Jde o součást reklamní kampaně, kterou ProSiebenSat.1 připravila ve spolupráci s výrobcem nápojů Vöslauer. Aplikace je k dispozici v rámci hybridního menu přes červené tlačítko dálkového ovladače. Divákům přijímač musí podporovat technologii HbbTV a je nutné jeho připojení k internetu. Puls 4 je zachytitelná na území České republiky ze satelitu Astra a díky přeshraničnímu zásahu rakouských vysílačů pozemní televize.

„Využili jsme možnosti plné interakce hybridního vysílání do klasické televize a nových reklamních příležitostí, které tato technologie přináší,“ uvedla stanice v tiskové zprávě. V rámci aplikace je dostupných sedm různých kurzů jógy, kterými provází tamní instruktorka Viktoria Ecker. Reklamní potenciál technologie HbbTV objevily před několika měsíce už i české televize. FTV Prima například na svých kanálech aktuálně inzeruje další aplikaci HbbTV a také značky Tchibo. Reklamní boxy má nasazené na hlavním programu také Óčko. V minulosti si kampaně v rámci hybridního vysílání vyzkoušela i agentura Atmedia.

autor: lukpo
Spustit audio