Rakousko-maďarská hranice čelí opět náporu migrantů, dorazily jich přes dva tisíce

Maďarská policie zadržela na hranicích se Srbskem přes 5000 migrantů. Jde o rekordní počet za jeden den v tomto roce. Maďarsko je pro běžence většinou jen tranzitní zemí, odkud postupují dále do západní Evropy. V noci na dnešek dorazily z Maďarska přes hraniční přechod Nickelsdorf do Rakouska další dva tisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouští policisté hlídají migranty, kteří po příchodu z Maďarska čekají v Nickelsdorfu na autobusy

Rakouští policisté hlídají migranty, kteří po příchodu z Maďarska čekají v Nickelsdorfu na autobusy | Zdroj: Reuters

Rakousko-maďarská hranice čelí po několika dnech relativního klidu opět velkému náporu migrantů.

Nad ránem přicházely do Nickelsdorfu postupně stovky lidí, kteří chtějí pokračovat dál do Německa. Policie musela kvůli náporu uzavřít hlavní silnici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po několika dnech relativního klidu čelí rakousko-maďarská hranice opět velkému náporu migrantů. Natáčel tam zpravodaj Petr Vavrouška

„Všude kolem tady polehává na dekách na trávě či na silnici možná až tisícovka migrantů. Čekají na vlak, který je odveze do Německa,“ popsal situaci v Nickelsdorfu z dnešního dopoledne zpravodaj ČRo Petr Vavrouška.

Na nádraží pomáhají uprchlíkům pracovníci Červeného kříže. Na rozdíl od víkendu, kdy hranice překročilo přes deset tisíc migrantů a pomáhala jim řada dobrovolníků, dnes pro běžence nikdo pomoc neorganizuje. Někteří místní lidé jim přes plot podávají ovoce nebo pití.

Rakouská policie příchozí lidi nijak nekontroluje. Její mluvčí ČRo řekl, že během dneška budou pro migranty vypraveny celkem speciální čtyři vlaky do Vídně.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme