Regina DAB Praha bude dostupná také ze satelitu Astra 3B

8. červen 2017

Stanice pokryje silným signálem většinu evropských zemí, okrajově zasáhne také sever Afriky.

Nejposlouchanější, čistě digitální stanice Českého rozhlasu, tedy Regina DAB Praha, míří na satelit Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně. Předběžný termín, kdy by se měl okruh objevit na této družici, byl stanoven na čtvrtek 15. června. Stejně jako v případě ostatních stanic Českého rozhlasu bude vysílání Reginy šířené volně (free-to-air), takže pro příjem nebude nutná dekódovací karta žádného z operátorů placených služeb.

Regina DAB Praha je zejména metropolitní stanicí, cílí tedy na posluchače v hlavním městě a jeho okolí, po hudební stránce může ale oslovit široké spektrum lidí, kteří vyhledávají aktuální hity posledních let s mixem nejlepších písniček let minulých. Český rozhlas vysílá své stanice na satelitu v rámci svazku „Europe Wide“. Jde tak o bezproblémové pokrytí signálem nejen v oblasti naší republiky a Slovenska, ale prakticky všech zemí starého kontinentu včetně oblasti Kanárských ostrovů.

Parametry příjmu (aktuálně bez Regina DAB Praha): Astra 3B (23.5 stupně východně), 12344/H, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio