Regionálnítelevize.cz prozatím DVB-T2 neřeší, zůstává v Regionální síti 8

21. březen 2018

Od dubna spouští stanice novou zpravodajskou šedesátiminutovku, kterou pro ni bude vyrábět provozovatel metropolitní Praha TV. Zároveň se kompletně mění grafika programu.

Regionálnítelevize.cz, která jako jediná v České republice dává prostor všem koutům naší země, pokračuje v distribuci v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a diváci se nemusí obávat, že by o její vysílání přišli. Přechod na standard DVB-T2, jenž před několika měsíci začal, bude řešit pravděpodobně až se startem finálních multiplexů. Redakci webu Digitální rádio to řekla ředitelka stanice Eva Stejskalová.

Podle informací naší redakce má Regionálnítelevize.cz smlouvu s Českými Radiokomunikacemi na distribuci pozemního signálu do poloviny příštího roku. Stejskalová nedávno Digitálnímu rádiu řekla, že v souvislosti s přechodem na DVB-T2 uvažuje také o startu vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). HD formát v této fázi stanice spouštět nehodlá, divákům ho chce nabídnout ve všech platformách, což by byl nyní díky kapacitě v terestrických multiplexech problém.

Ředitelka stanice na dnešním setkání s novináři sdělila, že podle peoplemetrového měření sledují televize denně desítky tisíc diváků, toto rozmezí se konkrétně pohybuje mezi dvaceti a padesáti tisíci. Průměrná měsíční sledovanost v loňském roce byla 335 tisíc unikátních diváků, přičemž z 55 % se jednalo o muže. Od dubna začne stanice vysílat magazín 60 minut, zároveň dojde ke kompletní proměně grafiky – jednotlivých staničních znělek, informačních lišt a dalších vizuálních prvků. Pro lepší představu připojujeme video níže.

„V této hodině chceme nabídnout to nejzajímavější z českých regionů. Chceme udržet diváka u zpravodajství déle, než je obvyklých 15 minut z jeho regionu,“ konstatovala Eva Stejskalová. Chybět nebude také rozhovor Britských, případně Parlamentních listů, tipy na výlety a podobně. Regionálnítelevize.cz chce nabízet divákům události z jednotlivých míst České republiky s příklonem k pozitivnímu zpravodajství. Novou šedesátiminutovku bude pro tuto stanici vyrábět spřízněná Praha TV, která ji propůjčí také tváře, mimo jiné moderátorky Markéta Pospíšilovou a Natálii Fosterovou.

autor: lukpo
Spustit audio