Rekonstrukce nádražní haly v Sokolově má začít příští rok

10. červen 2016

Cestující se v Sokolově po letech zřejmě dočkají rekonstrukce nádražní haly. Interiér budovy i přes dřívější sliby po modernizaci peronů i výstavbě přilehlého moderního autobusového terminálu zůstával zanedbaný.

Vedení Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) ale nyní městu přímo přislíbilo, že ještě letos začne se zpracováním projektu na rekonstrukci. Do budovy chce SŽDC investovat 20 milionů korun.

„Aby zde vzniklo společné zázemí pro cestující jak už zrekonstruovaného autobusového nádraží, které je v těsném sousedství, tak pro cestující Českých drah. K mé velké spokojenosti pan generální ředitel SŽDC vyjádřil pro tuto situaci pochopení. Slíbil mi, že u něj osobně má sokolovské nádraží prioritu číslo jedna," říká starosta Jan Picka

Samotné stavební práce by v ideálním případě mohly začít v příštím roce. Rekonstrukci nádražní haly přitom slibovaly České dráhy od roku 2009, kdy byla zahájena výstavba moderního autobusového terminálu. Vybudovat se ale podařilo pouze nový peron a podchod od nádraží na nástupiště a směrem ke čtvrti Šenvert.

Nádražní hala i nadále chátrala. Budova potom přešla do majetku SŽDC a město Sokolov následně zjistilo, že na plnění slibů zatím nikdo pracovat nezačal.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio