Retro Music TV realizuje kroky pro spuštění doplňkových služeb na bázi HbbTV

30. leden 2018

Technologie je na českém trhu čím dál tím populárnější. Česká televize ji začala využívat už v roce 2012, nicméně za boom lze považovat až nasazení na kanály komerční skupiny FTV Prima.

Hudební stanice Retro Music TV připravuje vstup na platformu HbbTV. Ukazuje na to zapojení signalizace této technologie v Regionální síti 4 pro Prahu a střední Čechy (DVB-T), stejný krok lze očekávat i na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně. Aktuálně probíhá na kanálu Retro Music TV průzkum formou měřících kódů, který má za cíl zjistit, kolik diváků stanice je schopno tuto technologii využít. Následně se bude s výsledky dále pracovat.

Technologie HbbTV je na českém trhu čím dál tím populárnější. Česká televize ji začala využívat už v roce 2012, nicméně za boom lze považovat až nasazení na kanály komerční skupiny FTV Prima, kterou později následovala i konkurenční Nova. HbbTV nyní využívají například i stanice Óčko, Televize Seznam, Kinosvět nebo Šlágr TV. Vzhledem k tomu, že se technologie stává již standardní výbavou operátorů terestrických sítí, dá se předpokládat nadále rostoucí poptávka mezi vysílateli. Pro využití hybridního vysílání je nutné mít přijímač s podporou HbbTV připojený k internetu.

autor: lukpo
Spustit audio