Rock Rádio získalo nové kmitočty ve středních a východních Čechách

24. červenec 2017

Rozhlasová stanice vznikla v minulosti přeformátováním několika okruhů. Jedná se o bývalou síť rádií Šumava a Prácheň, kterou obohatilo před několika měsíci i zaniklé Gama Rádio.

Rock Rádio, rocková rozhlasová stanice patřící do portfolia společnosti Media Bohemia, získala nové VKV kmitočty ve středních a východních Čechách. Na svém posledním zasedání je provozovateli udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Ve středních Čechách se jedná o kolínský kmitočet 91.4 MHz se 100 Watty, ve východních Čechách bude nová frekvence 99.6 MHz s 50 Watty oživena v Peci pod Sněžkou.

Rozhlasová stanice vznikla v minulosti přeformátováním několika okruhů. Jedná se o bývalou síť rádií Šumava a Prácheň, kterou obohatilo před několika měsíci i zaniklé Gama Rádio ze severu Čech. Rock Rádiu se podařilo získat i další VKV kmitočty pod vlastní hlavičkou. Jedním z příkladů je například dvousetwattová mladoboleslavská frekvence 103.5 MHz, která je v provozu od srpna 2015. Podle několika expertů z rozhlasové branže by se Media Bohemia mohla pokusit na Rock Rádio přeformátovat stávající východočeské Hitrádio Magic, Rádio Černá Hora by naopak dostalo nálepku Hitrádio.

autor: lukpo
Spustit audio