Rocková televize Rebel bude vysílat v HD, ale ne dříve než se zavedením DVB-T2

20. červenec 2016

Do rodiny ostravského podnikatele Radima Pařízka patří i televize Relax, která je ve vysokém rozlišení dostupná v nabídce kabelového operátora UPC.

Rocková televize Rebel, která patří stejně jako stanice Relax do skupiny Pohoda ostravského podnikatele Radima Pařízka, bude vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Bohužel je to v tuto chvíli to jediné, co lze v tuto chvíli s přechodem na HD o tomto programu říci. Přechod na vysílání ve vysokém rozlišení zatím není přesně stanoven. Webu Digitální rádio to řekla mluvčí stanice Martina Vacková. Televize Relax už v HD kvalitě vysílá, prozatím je ale takto dostupná pouze v nabídce kabelového operátora UPC Česká republika.

„TV Rebel aktuálně v HD kvalitě nevysílá. Aktuálně ani tento přechod neplánujeme. Generování HD vysílání by u TV Rebel, mělo být spojené až s přechodem na DVB-T2,“ upřesnila Vacková. Rocková televize bude moci stejně jako stanice Relax vysílat ve vysokém rozlišení v jedné z přechodových sítí Radima Pařízka. V éře zavádění pozemní digitální televize DVB-T2 se naopak nepočítá s Pařízkovým multiplexem 4. Jeho obsah se právě přesune do nové vzniklé sítě. Výstavba vysílačů pro DVB-T2 by měla začít ještě v letošním roce. Web Digitální rádio se tomuto tématu dlouhodobě věnuje.

autor: lukpo
Spustit audio