Rodina, fotbalové osobnosti i fanoušci se naposledy rozloučili s brankářem Srníčkem

Sportovní svět se dnes naposled rozloučil s fotbalistou Pavlem Srníčkem. Bývalý gólman a trenér brankářů pražské Sparty zemřel minulé úterý na následky srdeční zástavy, která ho postihla při kondičním běhu v rodném Bohumíně. Bylo mu 47 let. Do smuteční síně i v Ostravě-Vítkovicích přišly dnes odpoledne jeho památku uctít stovky lidí. Nechyběli mezi nimi jeho dlouholetí přátelé, bývalí spoluhráči i zástupy fotbalových fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Ostravě dnes proběhlo rozloučení s bývalým fotbalovým brankářem Pavlem Srníčkem

V Ostravě dnes proběhlo rozloučení s bývalým fotbalovým brankářem Pavlem Srníčkem | Zdroj: ČTK

„Byl velkým optimistou. A to jak na hřišti, tak v kabině. Škoda dobrého člověka,“ vzpomíná penzista Jan, jeden z mnoha fanoušků Baníku Ostrava, kteří dnes přišli vzdát poslední hold brankářské legendě.

Právě ve slezském klubu totiž Pavel Srníček odstartoval svou kariéru. Krátce na to přestoupil do anglického Newcastlu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pohřeb bývalého brankáře Pavla Srníčka sledovala i reportérka ČRo Kateřina Daňková

„Český fotbal má štěstí na dobré gólmany a on byl jeden z nich. Navíc byl jedním z těch, kteří v Anglii udělali obrovské jméno českému fotbalu, čímž de facto otevřeli dveře i nám, dalším fotbalistům, co jsme tam odešli,“ připomněl Srníčkův spoluhráč z reprezentace Karel Poborský.

Spolu s ním dorazili do obřadní síně i další členové stříbrného týmu z mistrovství Evropy 1996 - Miroslav Kadlec, Luboš Kubík nebo Pavel Kuka. Mezi smutečními hosty nechyběl ani bývalý brankář Luděk Mikloško, se kterým se Srníček potkával jak v Baníku, tak později i v anglické lize.

„Narazili jsme na sebe i v národním týmu. Jednou jsem mu dělal dvojku já a potom on mně. Byli jsme velmi dobří kamarádi. Vždy, když si na Pavla vzpomenu, tak vidím, jak je veselý a se všemi se baví. A takto zůstane v mojí paměti,“ prohlásil Mikloško.

I když se Pavel Srníček celý život udržoval v kondici, zradilo ho srdce při rekreačním běhu. Po devíti dnech v umělém spánku ho pak ostravští lékaři kvůli nevratnému poškození mozku odpojili od přístrojů. Pohřeb v kruhu rodiny má zítra v Bohumíně, kde po slavném rodákovi chtějí pojmenovat fotbalový areál.

Kateřina Daňková, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme