Rok 2016 byl pro Koukalovu životním. Vyhrála SP, vdala se a zvítězila před domácím publikem

Premiérový triumf ve Světovém poháru, svatba, vyčerpání, ztráta motivace a nakonec vítězství na domácí půdě v Novém Městě na Moravě. Končící rok 2016 byl pro biatlonistku Gabrielu Koukalovou pravděpodobně nejhezčí, ale také nejnáročnější v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští biatlonisté v ČRo, Gabriela Soukalová

Čeští biatlonisté v ČRo, Gabriela Soukalová | Foto: Filip Jandourek

V minulé sezoně Světového poháru vystoupila v individuálních závodech celkem 12krát na stupně vítězů.

A protože si Gabriela, tehdy ještě Soukalová, udržela celou zimu dobré zdraví a vyrovnanou formu (pouze jedinkrát za celou sezónu se nevešla do elitní desítky) získala nádhernou odměnu, po které touží snad všechny biatlonistky - velký křišťálový glóbus.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mám větší radost než z medailí na olympiádě, prohlásila Koukalová po triumfu v celkovém hodnocení SP

„Je to úplně mazec. Není nic víc. Mám asi větší radost než po zisku olympijských medailí,“ rozplývala se česká biatlonistka, které ale za pár měsíců úsměv z tváře zmizel.

Ne snad, že by jí bylo líto písmena S, o které přišla na začátku příjmení po sňatku s badmintonistou Petrem Koukalem. V létě během přípravy na novou sezónu ji přemohlo fyzické i psychické vyčerpání, pár dní byla i v nemocnici na kapačkách.

„Bylo to jako by se najednou rozplynuly veškeré ambice a ideály. Takové jakoby vyhoření, najednou jsem nevěděla, proč mám ještě závodit a jaký to má význam,“ přiznala Koukalová.

Postupem času si ale Gabriela Koukalová na tyhle otázky znovu dokázala odpovědět a pozoruhodně rychle se vrátila do své bývalé formy. Už na úvodní pohárové štaci nové sezóny ve švédském Östersundu opět zvítězila a zopakovala to tam, kde to fanoušci dokázali nejvíc ocenit: před více než 30 tisíci fanoušků v Novém Městě na Moravě.

Biatlonisté vyhlíží mistrovství světa. V Hochfilzenu chtějí 'probudit zakletou princeznu'

Číst článek

„Je to nejhezčí moment mojí kariéry. Říkám si, jestli je vůbec ještě něco víc a jestli mě ještě láká jet na olympiádu, protože si neumím představit větší dojetí,“ přiznala po triumfu na české půdě.

V novém roce se Gabriela Koukalová pokusí o to, co se jí v jinak velmi úspěšném roce 2016 nepovedlo - získat medaili z mistrovství světa.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme