Rostoucí popularita digitálního rozhlasu překvapila i bavorského regulátora

15. srpen 2017

Do budoucna se budou muset tradiční hráči vypořádat s nástupem alternativních distribučních kanálů, jakými jsou například streamingové služby.

Na rostoucí popularitu pozemního digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v sousedním Bavorsku zareagoval i tamní regulátor BLM. Ten upozornil, že přibližně pětina populace starší 14 let, tedy 2.2 milionu obyvatel, již poslouchá rádio právě touto cestou. Siegfried Schneider, president BLM, vidí jako další cestu pro rozvoj DAB+ rozvoj regionálních programů. Významným impulsem byl v tomto směru vznik digitální sítí ve Francích.

„Z pohledu zemského regulátora je rostoucí popularita digitálního rozhlasu DAB+ v Bavorsku zvláště pozoruhodná. (…) Je proto důležité, aby docházelo k implementaci místních programů v rámci této technologie. Je velmi povzbuzující, že existuje celkem osm místních rozhlasových služeb v Bavorsku a Antenne Bayern významně drží své vedoucí postavení,“ uvedl Schneider. Do budoucna se však budou muset tradiční hráči vypořádat s nástupem alternativních distribučních kanálů, jakými jsou například streamingové služby.

autor: lukpo
Spustit audio