Rozhlasáci míří do pohádkového Jičína

10. září 2016

CIRK jako nový současný cirkus, ve kterém se mísí klasický cirkus, hudba, divadlo, tanec, výtvarné umění a film - to je motto letošního 26. ročníku festivalu Jičín - město pohádky. Slavnostní zahájení proběhne ve středu 7. září 2016, kdy v 16 hodin vyjde pohádkový průvod tak, aby o čtyřicet minut později byla předaná vláda města dětem.

Stalo se už tradicí, že v sobotu 10. září 2016 bude v pravé poledne patřit hlavní pódium na jičínském náměstí Českému rozhlasu Hradec Králové.

Také my jsme se rozhodli vzít si letošní motto za své a v hodinovém vystoupení rozbalíme náš „rozhlasový cirkus“.

V něm se můžete těšit nejen na moderátory Lucii Peterkovou, Romanu Pacákovou, Pavlu Kindernayovou, Kláru Němečkovou a Jakuba Schmidta, se kterými si zasoutěžíte o ceny, ale i na Muzikanta Strunku z Pohádkové země alias Pavla Putu.

A chybět nebude ani artistické umění tanečníků z královéhradecké skupiny T-BASS.

Na hodinové pódiové vystoupení naváže ve 14 hodin přímý přenos Pavla Kudrny a Lady Klokočníkové, ve kterém přineseme posluchačům ty nejčerstvější aktuality z pohádkového Jičína.

A aby toho nebylo málo, tak už v 11 hodin u našeho rozhlasového stanu můžete ochutnat v přímém přenosu lahůdky z rozhlasové kuchyně Zdeny Kabourkové.

Přijeďte za námi 10. září 2016 do Jičína - města pohádky. Nebo poslouchejte Český rozhlas Hradec Králové (90,5 FM a 95,3 FM pro Královéhradecko, 96,5 FM pro Rychnovsko).

Český rozhlas Hradec Králové na festivalu Jičín - město pohádky 2011
autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.