Rozhlasová hra Siréna vznikla za pouhý týden podle článku o Sereně Williamsové

Na stanici Vltava má dnes premiéru hra podle aktuální novinové zprávy. Jmenuje se Siréna a pojednává o posledním zápase tenistky Sereny Williamsové a následném konfliktu v šatně. Jde o první z inscenací, které vznikají v rámci unikátního experimentu – tvůrčí tým v jediném týdnu vytvoří, natočí a odvysílá krátkou rozhlasovou hru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bleskový kabinet, natáčení prvního dílu

Bleskový kabinet, natáčení prvního dílu | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Finále sirén, to je novinový titulek, který se líbil autorům hry. Jedním z hlavních témat se tak stal křik na kurtu.

„Takže jsme hledali třeba údaje, kolik to má decibelů, kdo řve víc, kdo řve míň a tak,“ říká dramaturgyně hry Kateřina Rathouská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhlasová hra Siréna vznikla za pouhý týden podle novinové zprávy o tenistce Sereně Williamsové

Serenu hraje Tereza Hofová. V šatně ji zpovídá novinář v podání Kajetána Písařovice. Druhou hlavní postavou se ve hře stane tenistčin otec.

„Jak se říká, 90 procent vražd je v rodině. Pro mě je samozřejmě rodina hrozně zajímavá. Nejzajímavější je to v těch momentech, kdy jakoby stačí ten pohled jen o trošku posunout a objeví se něco strašně děsivého,“ přibližuje autor a režisér Petr Vodička.

Hru Siréna odvysílá o půl desáté ráno stanice Vltava. Tou dobou už budou hledat další autoři článek, podle kterého by napsali hru na příští pátek.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme