Rozhlasové vysílání v Česku oslaví 95 let, připraven je Den otevřených dveří i koncerty

11. duben 2018

Při příležitosti oslav se mohou návštěvníci akce těšit na bohatý kulturní program, nouze nebude ani o dobré jídlo a atrakce pro děti.

Rozhlasové vysílání v České republice, respektive ještě v tehdejším Československu, letos oslaví 95 let od svého zahájení. Toto významné datum si připomeneme v pátek 18. května, o den později – v sobotu 19. května – je připraven speciální program pro posluchače s názvem „95 let s vámi“. Jeho součástí bude nejen tradiční Den otevřených dveří na Vinohradské a Římské ulici, ale i program v Riegrových sadech, kde vystoupí řada známých hudebníků.

Účast na akci přislíbili například Jaroslav Uhlíř, Kašpárek v rohlíku nebo zpěvačka Debbi. Děti se mohou těšit na divadelní představení, loutkové divadlo, dílničky, rozhlasovou bojovku nebo chodce na chůdách. Připraveno je pochopitelně i občerstvení v podobě burgerů, párečků, klobás, palačinek nebo salátů. Oslavy 95 let rozhlasového vysílání u nás budou zahájeny už první květnovou neděli pietním aktem před budovou ČRo na Vinohradské třídě. Ceremonie, při které se za účasti čelních představitelů státu, zástupců Českého rozhlasu a pamětníků uctí památka padlých v bojích o rozhlas, se uskuteční v sobotu 5. května od 12.30.

autor: lukpo
Spustit audio