Rozloučení s hrochem Hubertem

27. září 2012

Mladý sameček hrocha obojživelného Hubert, který se v ostravské zoologické zahradě narodil 20. července 2010, stráví v Ostravě už jen pár týdnů. Brzy se v rámci mezinárodní spolupráce zoologických zahrad vydá na cestu do nového domova, který najde na Srí Lance.

Už teď se však začíná na odjezd připravovat. Do venkovního výběhu hrochů byla nainstalována transportní bedna, do které umisťují ošetřovatelé dobrůtky, aby do něj Huberta lákali o on si na ni postupně zvykal a neměl z ní obavy.

Tak jako v případě šelem, opic a dalších zvířat i u Huberta budeme usilovat o to, aby v den transportu do bedny nastoupil sám a nemusel být uspán. Tento způsob je pro zvířata méně stresující a také bezpečnější. Nakládání uspaného hrocha by navíc bylo mnohem těžší, a to doslova. Vždyť mladý Hubert váží už více než 800 kilogramů!

Hroch obojživelný

Pokud se budete chtít spolu s námi s Hubertem symbolicky rozloučit, pak Vás zveme v neděli 30. září do Zoo Ostrava, kde proběhne ve 12:30 hod. rozlučkové komentované krmení speciálním hroším dortem.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio