Samková má křišťálový glóbus. Ve finále SP navýšila náskok

Snowboardcrossařka Eva poprvé v kariéře vyhrála celkové hodnocení Světového poháru. Ve finále ve Švýcarském Veysonnaz skončila druhá, ale porazila svou jedinou soupeřku v celkovém pořadí, Italku Michelu Moioliovou. Dlouhodobou soutěž vyhrála s bezpečným náskokem 680 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu | Foto: Jakub Marek

Výborně odstartovat, odjet soupeřkám a vyhnout se kontaktům na úzké trati. Taktika nastavená před vyřazovacími jízdami vyšla vítězce kvalifikace Evě Samkové ve čtvrtfinále i semifinále.

Pak přišel rozhodující souboj. Pokud chtěla získat křišťálový glóbus, musela uhájit náskok 480 bodů na Italku Moioliovou, při bodování snowboardcrossového SP znamenala jistotu třetí pozice.

Samkové se ve finále opět povedl start. Po prvních zatáčkách byla s bezpečným náskokem první. Jenže v dolní polovině trati neudržela ideální stopu a propadla se až na třetí místo. V posledním úseku ale nenechala nikoho na pochybách, kdo vládne letošní sezoně Světového poháru.

Prodrala se před Moioloivou a ze druhého místa slaví zisk svého prvního křišťálového glóbu s náskokem 680 bodů Italku. Poslední závod sezony vyhrála Francouzka Bankesová, ta ale českou olympijskou vítězku v boji o celkový titul nemohla ohrozit.

SP ve snowboardcrossu ve Veysonnaz (Švýcarsko):Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Deibold (USA), 3. Pullin (Austr.), ...20. Kubičík, v kvalifikaci 64. Pernička (oba ČR).Konečné pořadí SP (po 7 závodech): 1. Vaultier 4450, 2. Visintin (It.) 3920, 3. Hämmerle (Rak.) 3404,...47. Kubičík 217, 70. Vintr (ČR) 56.Ženy: 1. Bankesová (Fr.), 2. Samková (ČR), 3. Moioliová (It.), ...v kvalifikaci 25. Louthanová (ČR).Konečné pořadí SP (po 7 závodech): 1. Samková 5170, 2. Moioliová 4490, 3. Brockhoffová (Austr.) 4060, ...29. Hopjáková (ČR) 330.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme