Sasko-Anhaltsko zatím obohacení programové nabídky DAB+ nečeká

10. duben 2018

Obsazení jednotlivých multiplexů v německé spolkové zemi se měnit nebude. Nové stanice mohly mít vyhrazenou kapacitu v privátní síti S-Anhalt na kanálu 11C.

Rozšíření programové nabídky digitálního rádia DAB+ v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko je zatím v nedohlednu. Na konci loňského roku vyhlásil tamní mediální regulátor výběrové řízení na obsazení volné kapacity multiplexu na kanálu 11C, nenašel se ale žádný vysílatel, který by měl zájem prostor obsadit. Informoval o tom portál RadioWoche.de. Šlo o kapacitu 108 CU jednotek, což odpovídá dvěma programovým pozicím.

Díky nové skutečnosti je možné zachovat programovou nabídku multiplexu S-Anhalt ve stávající podobě, tedy včetně regionálních verzí rádií Brocken a SAW. Při zlepšených troposférických podmínkách je možné tuto síť zachytit i na omezeném území Čech, zejména na severu republiky, kde nedochází ke kolizi s polskými vysílači Zielona Góra. Kromě DAB+ multiplexu S-Anhalt je možné v Sasku-Anhaltsku přijímat také celoplošnou síť DR Deutschland, kterou obývají například programy Sunshine live nebo Schwarzwaldradio, a veřejnoprávní MDR.

autor: lukpo
Spustit audio