Satelitní diváci v Evropě o signál zpravodajské televize Sky News nepřijdou

12. září 2017

Přesto, že stanice je dostupná i ve vysokém rozlišení, pro evropské diváky vysílá pouze ve standardní kvalitě. V HD je k dispozici bezplatně například díky serveru YouTube.

Britskou zpravodajskou televizi Sky News bude možné nadále sledovat v Evropě prostřednictvím družice Astra 1N na satelitní pozici 19.2 stupně východně. Provozovatel kanálu a telekomunikační firma SES se jednomyslně shodli na pokračování distribuce pro evropské diváky. Další možností přístupu českých a slovenských zájemců o vysílání Sky News jsou vybrané kabelové nebo IPTV sítě a pochopitelně také YouTube.

Výběr pozice 19.2 stupně východně pro Evropu je zcela logický. Satelitní signál přijímají nejen domácnosti, ale i významná obchodní místa, jako jsou manažerská centra, hotely a podobně. Pozice 19.2 stupně východně je klíčovým místem pro distribuci video obsahu v Evropě. „S naším partnerem Sky News spolupracujeme již řadu let a nová dohoda posiluje náš dlouhodobý vztah s prvním čtyřiadvacetihodinovým zpravodajským britským kanálem,“ uvedl Ferdinand Kayser, generální ředitel společnosti SES Video.

autor: lukpo
Spustit audio