Satelitní operátor SES: Diváci nemají v souvislosti s přechodem na DVB-T2 jasno

14. prosinec 2016

Telekomunikační firmě se nelíbí, že orgány na národní i evropské úrovni finančně podporují pozemní televizní vysílání.

Přesto, že přechod z pozemního vysílání DVB-T na DVB-T2 bude otázkou následujících několika let, diváci v něm stále ještě nemají jasno. Myslí si to satelitní operátor SES, který své negativní stanovisko k tomuto procesu opět zopakoval v rámci aktuálního newsletteru. „Na jedné straně se zdá, že vysílatelům stávající situace vyhovuje, na druhé straně neexistuje dostatek informací pro koncového spotřebitele, například pokud jde o televizní přijímače pro příjem ve standardu DVB-T2,“ uvádí SES.

Satelitnímu operátorovi SES se nelíbí, že orgány na národní i evropské úrovni finančně podporují pozemní televizní vysílání, i když televizní signál z družice již v České republice pokrývá velkou část území. Je však třeba zmínit, že pozemní vysílání je nadále a stále jedinou platformou, která nabídne divákům obsah přes anténu bez jakýchkoliv poplatků. V České republice přijímá televizní signál v tuto chvíli díky DVB-T okolo 60 % populace. I základní tuzemské programy jsou na družici zatíženy takzvaným Servisním poplatkem.

„SES Astra představila vysokou kvalitu, stabilitu a globální pokrytí satelitního signálu po dobu letošních olympijských her i pro zápasy české hokejové ligy. SES Astra využila inzerce v regionálním a celostátním tisku, sponzorovaných odborných článků a rozhovorů a rovněž účasti na odvětvových akcích, aby diváky informovala o výhodách, které mohou získat díky sledování obsahu v nejvyšší kvalitě,“ lobbuje směrem k veřejnosti SES a dodává: „Pozemní TV platformy teprve pracují na zavedení služeb, které koncovým zákazníkům nabízí satelitní TV po dlouhé období.“

autor: lukpo
Spustit audio