Satelitní služba Skylink otestuje zákazníky, na zkoušku jim přidá nový filmový kanál

3. leden 2018

Novému filmovému kanálu bohužel škodí fakt, že vysílá nejen bez prostorového zvuku, ale také originální audio stopy. Nezbývá než doufat, že provozovatel do budoucna tento stav změní.

Satelitní operátor Skylink zařadí od 9. ledna do nabídky dočasně zcela novou filmovou stanici. Půjde konkrétně o FilmBox Premium HD. Tato stanice byla doposud v nabídce služby k dispozici pouze ve standardním rozlišení (SD). FilmBox Premium HD bude dostupný na programové pozici Skylink Ochutnávka, kde je aktuálně šířena stanice JOJ Cinema HD. Stanici bohužel škodí fakt, že vysílá nejen bez prostorového zvuku, ale pouze s českou jazykovou stopou.

Redakce Digitálního rádia předpokládá, že dočasným zařazením tohoto programu, který v HD rozlišení v nabídce operátora není, si chce M7 Group, která Skylink provozuje, otestovat zájem u zákazníků o tuto verzi. Lze očekávat, že FilmBox Premium HD by se tak stal do budoucna řádnou součástí programové nabídky, což lze vzhledem k zatraktivnění nabídky v posledních letech jedině kvitovat. Kromě již avizovaných novinek, kterými jsou stanice iConcerts HD a C Music TV, došlo taktéž k vyřazení programů Travel Channel, Food Network a Fine Living. Jejich provozovatel, společnost Scripps, se rozhodla ke změně distribučního satelitu. M7 Group již na bývalých programových pozicích informuje o tom, že pro své zákazníky chystá náhradu.

autor: lukpo
Spustit audio