Satelitní varianta freenet TV odstartuje koncem měsíce, známé jsou první podrobnosti

5. březen 2018

Operátor koncem února oznámil, že certifikovaným set-top boxem pro freenet TV Sat bude satelitní přijímač Technibox S4, který je na trhu již rok.

Německý operátor Media Broadcast spustí na konci měsíce dle již dříve zveřejněného plánu satelitní variantu placené pozemní nabídky freenet TV. Plán firmy je zcela logický. Satelitní je v Německu nejpopulárnější televizní platformou a programová nabídka z družice Astra může prakticky bez problémů kopírovat balík programů dostupných v rámci DVB-T2. V Německu funguje stejně jako v České republice vysílání ve standardu H.265/HEVC.

Operátor koncem února oznámil, že certifikovaným set-top boxem pro freenet TV Sat bude satelitní přijímač Technibox S4, který je na trhu již rok. Zájemci o družicovou verzi platformy budou moci využít do televizorů, případně dalších přijímačů s odpovídajícím tunerem také dekódovací (CI) modul. Měsíční předplatné satelitní platformy Media Broadcast bude kopírovat cenu terestrické nabídky, která je 5,75 euro/měsíc. Komerční kanály jsou ve většině případů dostupné v rámci freenet TV kódovaně, volně jsou k dispozici veřejnoprávní stanice. Standardem pro DVB-T2 vysílání v Německu je formát 1080p50.

autor: lukpo
Spustit audio