Satoranský slaví první výhru v NBA, odehrál skoro polovinu zápasu

Jediný český zástupce v basketbalové NBA Tomáš Satoranský dostal od trenérů příležitost pořádně se předvést. Za Washington proti Atlantě strávil na palubovce 22 minut a byl u první výhry Wizards v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Zdroj: Reuters

Statisticky nezářil, přesto byl platným hráčem Wizards při první výhře v sezoně. Tomáš Satoranský proti Atlantě zaznamenal čtyři body, tři doskoky a jednu asistenci. Washington vedl skoro celý zápas a přestože Hawks v závěru náskok stáhli, vyhrál 95:92.

Na palubovce český rozehrávač strávil 22 minut, víc než v prvních třech zápasech začínající sezony dohromady. Zastínil tak svého konkurenta o místo v sestavě Washingtonu Treye Burkea, ten si zahrál jen 7 minut.

Díky výkonu proti Atlantě se před Satoranským otevírá zajímavá šance do dalších zápasů. Kouč Washingtonu Scott Brooks se totiž chystá nechat odpočívat hlavní hvězdu týmu Johna Walla. A Čech je tak před dalším zápasem v Orlandu kandidátem na základní sestavu.

„Má velkou šanci. Přemýšlel jsem o tom, protože se mi líbí, jak hraje. Může hrát na více pozicích i v obraně,“ připomněl Scott Brooks.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme