Se sedmým místem jsem spokojená. Rána mimo mě nemrzí, prohlásila Koukalová po sprintu v Pokljuce

Sprintem dnes ve slovinské Pokljuce začala druhá část biatlonového Světového poháru. O nejlepší český výsledek se postarala Gabriela Koukalová, která skončila na sedmém místě, když na střelnici udělala jednu chybu. Po závodě pak poskytla rozhovor Českému rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová na trati ve slovinské Pokljuce

Gabriela Koukalová na trati ve slovinské Pokljuce | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Gabrielo, dnes jste sice neskončila na stupních vítězů, ale usmíváte se. Jste tedy spokojená?

S výsledkem jsem rozhodně spokojená. Musím říct, že dnes ten závod bolel – snad ještě jako žádný jiný. Musela bych být asi hodně velká optimistka, kdybych si myslela, že budu pokaždé na stupních, takže jsem spokojená. Myslím, že je to dobrá pozice pro zítřejší stíhací závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Koukalovou po závodě v Pokljuce mluvil reportér ČRo David Nyč

Čím to, že vás ten závod tolik bolel? Byl to přeci teprve první závodní den zde v Pokljuce…

Ono se to může zdát, ale je pravdou, že jsme tady ve výšce 1300 metrů nad mořem a ne každý závodník se s tím stihne za pár dní srovnat. Říká se, že třetí den ve výšce může být pro někoho kritickým a myslím, že jsem to měla dneska. Ještě nevím, jak jsem běžela, ale vzhledem k tomu, jak to bolelo, tak usuzuji, že to bylo horší než včera při tréninku.

Znamená to tedy, že se tady nadmořská výška projevuje?

Rozhodně. Stačí vyjít schody – bydlíme tady ve druhém patře a nejraději bych v prvním kole založila výškový tábor, takže to znát určitě je.

Ve sprintu jste udělala na střelnici jednu chybu, když jste minula terč při druhé položce. Jak moc vás to mrzí?

Myslím, že na tohle mám dobrou povahu, protože na to do deseti vteřin zapomenu, takže mě to nemrzí. Jsem ráda, jelikož vím, že se to dá pokazit ještě daleko víc. Bohužel nejsme superhrdinové, i my děláme chyby.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme