Šéf Novy Mainusch označil terestrickou televizi za neperspektivní, je prý zastaralá

15. červen 2016

Christoph Mainusch konstatoval, že přechod na DVB-T2 je chybným krokem, protože se jedná o nemoderní platformu, která je zvýhodňována.

Jako zastaralé a neekonomické označil Christoph Mainusch, generální ředitel TV Nova, pozemní vysílání. Stalo se tak na odborné konferenci The New Europe Market pořádané začátkem tohoto týdne v chorvatském Dubrovníku. Na Mainuschův mediální výstup upozornil web Mediaguru.cz. Za jeden z problémů označil generální ředitel nejsledovanější komerční televize fakt, že zatímco u kabelových a satelitních operátorů získává Nova za šíření svých programů poplatky, u terestriky tomu tak není. Naopak, Nova musí vynakládat na pozemní šíření signálu měsíčně mnohamilionové částky. Tato situace je neopodstatněná.

Christoph Mainusch konstatoval, že přechod na DVB-T2 je chybným krokem, protože se jedná o nemoderní platformu, která je zvýhodňována. Na druhou stranu si Nova musí uvědomit fakt, že bezplatné pozemní vysílání využívá v České republice okolo šedesáti procent domácností a jde tak o nejpopulárnější televizní platformu. Nova dlouhodobě bojuje také o odstranění jejich kanálů z nabídky slovenských operátorů, které nejsou určeny pro tamní trh. Například včera oznámila dohodu se Slovenskou asociací pro kabelové telekomunikace (SAKT). Tématu se již web Digitální rádio věnoval minulý týden.

autor: lukpo
Spustit audio