Seznam spouští vlastní videozpravodajství, nabral lidí z Economie i České televize

4. říjen 2016

Provozovatel internetové televize Stream.cz učinil v posledních měsících několik kroků, aby ho diváci vnímali jako klasickou stanici.

Zkušení profesionálové známí například z mediálního domu Economia, případně České televize, začaly vytvářet pro společnost Seznam.cz obsah nové sekce Seznam Zprávy. Firma uvádí, že jejím cílem je nabízet to nejlepší z českého internetu. Doposud se mohli návštěvníci internetové televize Stream.cz, kterou Seznam provozuje, setkávat pouze s tvorbou, jako jsou seriály, dokumenty, případně méně náročné pořady. Seznam zpravodajstvím vstupuje na zcela novou půdu.

Seznam slibuje, že jeho zpravodajství bude rychlé. Každý den plánuje nabídnout živé zpravodajské vstupy z redakčního studia. Celý projekt má coby šéfredaktor na starosti Jakub Unger, který působil ve vedení Centra, Economie i Mafry. Stál mimo jiné za projekty Aktuálně.cz nebo Neovlivní.cz. Taktéž se zkušenostmi z Economie a také České televize přichází Jindřich Šídlo. Ve veřejnoprávním médiu působila i Zuzana Hodková (dříve Luňáková) a Roman Pistorius.

Seznam nedávno podnikl klíčový krok týkající se jeho dalšího směřování. V polovině roku spustil Seznam TV, což je portál, kde je dostupný jeho obsah prostřednictvím klasické televizní obrazovky. Pro jeho využívání musí mít ale zájemce přijímač s podporou standardu hybridního vysílání HbbTV. Televizor, případně set-top-box tedy musí být připojený k internetu. Seznam TV se nedávno začala chovat jako klasická stanice, kdy po přepnutí na programovou předvolbu se začne divákovi automaticky přehrávat první video v řadě. V předpremiéře je pro na Smart TV dostupný také premiérový díl Autobazaru Monte Karlo.

autor: lukpo
Spustit audio