Seznam.cz TV může odstartovat, vysílací rada jí udělila licence

24. říjen 2017

Do zpravodajského týmu nedávno přišly i posily z Českého rozhlasu, moderátorky Helena Šulcová a Markéta Bidrmanová.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes podle očekávání udělila licence pro terestrickou, kabelovou, satelitní a internetovou distribuci připravované stanici Seznam.cz TV. Projekt by měl podle zákulisních informací odstartovat ještě v letošním roce, pravděpodobně v prosinci. O udělení licencí informovala ČTK. Hlavní obživou pro novou televizní stanici, jejímž provozovatelem má být společnost Seznam.cz TV, mají být reklamní příjmy.

Seznam.cz loni na podzim vybudoval televizní studio a založil vlastní zpravodajskou redakci pro natáčení zpráv, reportáží a publicistiky. Obsazení redakce postupně rozšiřuje. Šéfem projektu TV kanálu je šéfredaktor Seznam Zpráv Jakub Unger. Firma nyní umísťuje videa v rámci služby Stream.cz nebo Seznam Zprávy. Uživatelé si vybírají jednotlivé příspěvky, které si pak kliknutím pustí. Nově by mělo jít o klasický televizní kanál s programem složeným z pořadů z dílny Seznamu. Důraz má být kladen na zpravodajství a publicistiku.

Videa na hlavní stránce Seznamu v září sledovalo 2,5 milionu uživatelů, na Streamu pak 2,4 milionu. Stream zaznamenal 20 milionů přehraných videí a Seznam 14 milionů. Seznam.cz, který má 7,5 milionu uživatelů měsíčně, vlastní jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Firma provozuje internetový vyhledávač, e-mailovou službu, zpravodajský portál Novinky.cz a Seznam Zprávy, mapový server Mapy.cz nebo oborové weby jako Sreality a Sauto. Seznam zaměstnává kolem 1200 lidí a loni zvýšil čistý zisk o devět procent na 1,1 miliardy korun.

autor: lukpo | zdroj: ČTK
Spustit audio