Seznam.cz TV odstartuje v pátek ráno, zasáhne přes dva miliony domácností

10. leden 2018

SEZNAM OPERÁTORŮ UVNITŘ - „Je to něco, co jsme si před patnácti lety, kdy jsme začínali, vůbec nedokázali představit,“ uvedl místopředseda představenstva společnosti Seznam.cz Pavel Zima.

Seznam.cz TV, nový televizní kanál společnosti Seznam.cz, odstartuje v pátek 12. ledna úderem sedmé hodiny ranní. Na dnešní tiskové konferenci to oznámili novinářům zástupci firmy. K nové televizní stanici budou mít od jejího startu k dispozici přes dva miliony diváků. Jak již web Digitální rádio informoval, stanice bude k dispozici v multiplexu 3 Českých Radiokomunikací, v satelitní službě Skylink, IPTV od O2TV nebo Digi TV a T-Mobile.

Program bude pro operátory k dispozici ve standardním i vysokém rozlišení (HDTV), bude tedy na nich, v jaké kvalitě ho zákazníkům poskytnou. Na satelitu Astra 3B je již k dispozici promo smyčka v HD rozlišení, stejného kroku se dočkají i klienti největšího kabelového operátora, společnosti UPC Česká republika. Zákazníci O2TV navíc budou mít prostřednictvím svých boxů přístup do archivu internetové televize Stream.cz. Stanice pochopitelně využije i technologie HbbTV, která je již v multiplexu 3 zapojená. Aplikace v multiplexu 4 má být naopak ukončena, ztratí svůj význam.

„Je to něco, co jsme si před patnácti lety, kdy jsme začínali, vůbec nedokázali představit. Denně vyrábíme okolo 250 článků a pěti hodin videa,“ uvedl místopředseda představenstva společnosti Seznam.cz Pavel Zima. Proč se rozhodl jít Seznam do klasické televize? „Hybridní vysílání pro nás ještě nebyla tak dospělá technologie a nemá takové pokrytí. Proto jsme se rozhodli televizní diváky zasáhnout jinak a spouštíme klasickou televizi,“ zdůvodnil novinářům Zima. Definitivní rozhodnutí jít do klasické lineární televize padlo podle něj loni v srpnu.

Za jeden z největších oříšků označil místopředseda představenstva Seznamu generování většího množství video obsahu, než na který byla redakce zpravodajství doposud zvyklá. „Budeme to dělat interaktivně. Pro nás je televize pouze další distribuční kanál. Není to pro nás primární byznys. Každý den budeme pracovat na zlepšení,“ upozornil Zima. Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a TV ve společnosti Seznam.cz, ho pak doplnil: „Nesnažíme se vracet v čase a spouštět televizi klasického střihu. Je to experimentální projekt a chceme, aby byl co nejvíce živý. Chceme divákům nabídnout kvalitní zpravodajství a zároveň je pobavit.“

Seznam operátorů, kteří uzavřeli dohodu na šíření nové televize.
autor: lukpo
Spustit audio