Silničáři zveřejnili seznam plánovaných uzavírek v Ústeckém kraji do konce roku 2017

6. září 2017

Ještě do konce roku opraví Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji víc než 20 úseků silnic první třídy. Práce vyjdou na víc než půl miliardy korun a skončit mají nejpozději do listopadu. Kde všude se musí řidiči připravit na komplikace?

Nejvíc oprav je do konce roku naplánovaných na silnici I/13 na Chomutovsku a Mostecku. Dělníci se zaměří například na opravy křižovatek v Kadaňské Jeseni a Kamenná v Chomutově. Opravy se dočká také povrch u okružní křižovatky u kláštereckého Tesca.

Opravy se ale dotknou například také silnice I/7 kolem Loun, kde musí řidiči počítat se zhruba 6kilometrovým omezením. S omezením pak musí počítat u všech oprav.

„Bavíme se o provozních akcích, kde je plánovaný takový rozsah, že se odfrézuje, udělá se částečná uzavírka, kde se bude řídit provoz semafory, případně budou dopravu řídit regulovčíci,“ vysvětluje ředitel chomutovského ŘSD Martin Vidímský.

Ještě do konce roku plánuje ŘSD opravu čtyř úseků silnice I/8, mezi Velemínem a Teplicemi a také silnice I/30 mezi Lovosicemi a Ústím. Konkrétně půjde o práce za zhruba 50 milionů korun a nový povrch dostane například úsek I/30 podél Labe mezi Dolními Zálezly a ústeckým Vaňovem.

Práce ale začnou až po 20. září. Na jeden den se totiž kvůli kontrole tunelů uzavře D8 a doprava se vrátí na objízdné trasy.

Právě po 20. září se má dálnice D8 v Českém středohoří otevřít kompletně, tedy včetně druhého mostu tzv. Prackovické estakády. Dosud tam řidiči jezdí pouze po jednom mostě, a to kvůli rizikovému podloží.

autor: bach
Spustit audio