Silnice ve Štěchovickém kopci byla po deštích uzavřená

25. květen 2016

Popadané stromy a sesuv půdy po další bouřce, která se prohnala v úterý večer okolím Prahy, komplikovaly život zejména řidičům ještě dnes. Nejhorší situace byla na trase ze Štěchovic do Slap.

„Měli jsme (večer a v noci na středu) zhruba 55 výjezdů. Bylo to většinou čerpání vody ze sklepů, čištění kanalizace a odstraňování stromů, popadaných na komunikace,“ potvrdila ráno mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Největší potíže byly podle jejích slov na silnici mezi Štěchovicemi a Slapy. Tady popadalo větší množství stromů a taky došlo k sesuvu půdy. „Provedli jsme tam základní ošetření komunikace, prořezali jme a odstranili popadané stromy a po dohodě s cestáři jsme komunikace částečně zprůjeznili, aby mohla odjet vozidla, která tam uvízla v koloně,“ dodala mluvčí hasičů.

Pak byla silnice uzavřena. Její zprůjezdnění měli na starosti silničáři. „Situaci nám ale komplikovali někteří neukáznění řidiči, kteří i přes zákaz vjezdu do tohoto úseku silnice vjedou. Tím ale ohrožují nejen sebe, protože by na ně mohl spadnout nějaký strom, ale zejména pracovníky, kteří se tu podílejí na odstraňování škod,“ doplnil vedoucí provozu oblasti Kladno z Krajské správy a údržby silnic Bohumil Taraba.

V současné době je také uzavřená část místní silnice na Berounsku v úseku Měňany – Tobolka. Přímo nad obcí Měňany totiž po deštích došlo k podemletí silnice.

autor: Monika Holubová
Spustit audio