Silný vítr vyřadil z provozu i menší vysílače, některé z nich úplně zničil

29. říjen 2017

Od sedmé hodiny ranní registroval výpadek jednoho ze svých vysílačů i příbramský operátor Teleko. Digitální rozhlas si nemohli naladit posluchači přijímající signál z Černé hory.

Silný vítr, který již od ranních hodin sužuje celou Českou republiku, měl pochopitelně vliv také na distribuci rádiového signálu k posluchačům. Hned několik rozhlasových stanic bylo v některých lokalitách odkázáno pouze na internetovou distribuci. V tomto případě šlo zejména o menší vysílače, jako jsou Mělník, Litoměřice, Ústí nad Labem nebo Most. Privátní Rádio Relax hlásilo na několik hodin výpadek celé VKV sítě.

Asi nejhůře dopadly vysílače některých mobilních operátorů, které byly v nejednom případně úplně zničeny (viz náš Facebook). Od sedmé hodiny ranní registroval výpadek také příbramský operátor Teleko. Digitální rozhlas si nemohli naladit posluchači přijímající signál z Černé hory na kanálu 5D. Operátor na sociální síti Facebook informoval, že šlo o problém způsobený výpadkem elektřiny. Ostatní vysílače, v jejichž dosahu byla redakce webu Digitální rádio, fungovaly operátorovi bez problémů. Západočeská společnost RTI cz, která provozuje DAB+ vysílání v Praze, Plzni, na Klínovci a v Českých Budějovicích, žádné problémy nehlásila. Bez výpadků fungoval i multiplex ČRo DAB+ z pražského Žižkova (kanál 12C, 20 kW).

On-line zpravodajství týkající se silného větru přináší náš zpravodajský portál iRozhlas.cz.

autor: lukpo
Spustit audio