Škola Na Třebešíně vyloučila dva žáky za šikanu učitelky

Pražská střední škola Na Třebešíně vyloučila dva ze tří studentů za šikanu učitelky. Informaci přinesl deník Právo. Angličtinářka letos v únoru zemřela, škola ale odmítá, že by to byl důsledek šikany studentů. Učitelka byla podle zástupců školy dlouhodobě nemocná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Střední průmyslová škola Na Třebešíně | Foto: Filip Jandourek

Podle ředitele Václava Jahody škola řízení o vyloučení studentů znovu otevřela po zveřejnění videozáznamů šikany.

„Souviselo to s jednáním s magistrátu, který nám dal po videích, které vyšly v únoru, pokyny k přezkumu, k otevření jednání. Na základě toho se rozběhlo toto druhé řízení na vyloučení,“ řekl Jahoda Českému rozhlasu

Podle deníku Právo jednomu žákovi zůstal původní, podmíněný trest. Neobjevil se totiž na videu, které šikanu zachycuje. Rodiče jednoho z vyloučených studentů se chtějí proti rozhodnutí bránit právní cestou.

Celý případ dál řeší pražští kriminalisté. „Zatím v tomto případu není nic nového. Kriminalisté na něm však stále pracují,“ řekl Právu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Praha v únoru, kdy učitelka zemřela, odvolala ředitele školy Františka Bártla. Ten svou vinu odmítl. Za něj se postavili i někteří učitelé, podle kterých Rada města rozhodla bez důkazů a jen z politických důvodů. Naopak ministryně školství Kateřina Valachová z ČSSD odvolání ředitele uvítala.

Kauza šikany na škole Na Třebešíně | Foto: Český rozhlas

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme