Školačce nabízel odvoz. Nešlo o kriminálníka, ale nezištného seniora, vysvětlila policie

Policisté se od února zabývali případem neznámého muže, který nabízel svezení autem devítileté školačce z Prahy 9. Postupně zjistili, že v daném místě nebyla tato nabídka ojedinělá, a proto prostřednictvím školy i městské části varovali děti i jejich rodiče. Nakonec však vyšlo najevo, že ke spolujízdě vyzýval nezištný senior, který prý takto pomáhá lidem už téměř 60 let. Na webu o tom informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič (ilustrační foto)

Řidič (ilustrační foto) | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Řidič oslovil dívku v polovině minulého měsíce v ulici K Rukavičkárně. „Školačka se zachovala nejlépe, jak mohla: svezení odmítla, utekla domů a vše řekla rodičům. Ti pak celou věc oznámili a policisté se začali případem zabývat," popsal mluvčí začátek prošetřování.

Překvapivého rozuzlení případu se policisté dočkali poté, co daného řidiče vypátrali a vyslechli. „Najevo vyšla skutečnost, že se jedná o téměř 80letého seniora, jenž v uvedené lokalitě bydlí a tímto způsobem se snaží pomáhat lidem, kterým nabízí svezení. Takto podle svých slov koná již od roku 1958 a svezení nabízí jak mužům, tak ženám všech věkových kategorií z nezištného důvodu," uvedl Daněk.

Vypátraný řidič nemá žádnou trestní minulost. Mluvčí dodal, že policie v seniorově počínání nespatřuje žádné protiprávní jednání, a proto případ odložila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme