Sky Sport News HD nově bez kódování, stanice vysílá ve vysokém i klasickém rozlišení

1. prosinec 2016

„Toto průlomové rozhodnutí dokazuje, že vysílání v SD má v Německu stále vysoký význam,“ uvedl Christoph Muehleib, viceprezident pro prodej a marketing SES.

Doposud placená tematická televize Sky Sport News, která byla přístupná pouze zákazníkům placené televize Sky v německy hovořících zemích, je nyní distribuována ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, jako nekódovaný kanál. Zájemcům v České republice i na Slovensku je tento program k dispozici jak ve vysokém, tak i standardním rozlišení. Jen v německy hovořících zemích tak zasáhne před dvacet milionů domácností.

„Jsme rádi, že jsme mohli uzavřít dohodu se Sky a zpřístupnit nekódovaný signál Sky Sport News jak ve standardním, tak i vysokém rozlišení. Toto průlomové rozhodnutí dokazuje, že vysílání v SD má v Německu stále vysoký význam,“ uvedl Christoph Muehleib, viceprezident pro prodej a marketing SES. Díky Sky Sport News HD budou moci i tuzemští diváci sledovat zítra západ nejvyšší německé fotbalové soutěže Bundesligy mezi týmy 1. FSV Mainz 05 a Bayern Mnichov. Od vypnutí kódování této stanice si placená televize Sky slibuje zejména zvýšení tržeb z reklamy a tím pádem i vyšší zisky.

Parametry příjmu HD verze: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12304/H, SR 27500, FEC 9/10, norma DVB-S2/QPSK

Parametry příjmu SD verze: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 10921/H, SR 22000, FEC 7/8, norma DVB-S

autor: lukpo
Spustit audio