Šlágr 2 spustil zkušební vysílání, je dostupný s kódováním MPEG-4!

22. listopad 2017

AKTUALIZOVÁNO 18:08 - Jak uvedl na včerejším setkání Českých Radiokomunikací s novináři zástupce televize Robert Kvapil, Šlágr 2 by měl být primárně dechovkovou televizí.

Zkušební vysílání v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací dnes spustila nová televize Šlágr 2, druhý připravovaný program Šlágr TV hudebníka a podnikatele Karla Peterky. Zajímavostí je, že program je dostupný nikoliv s kódováním MPEG-2, ale ve formátu MPEG-4/AVC. Tato skutečnost tak podtrhuje spekulace, že se chystá do multiplexu vstoupit Seznam.cz TV.

Jak uvedl na včerejším setkání Českých Radiokomunikací s novináři zástupce televize Robert Kvapil, Šlágr 2 by měl být primárně dechovkovou televizí, naopak Šlágr TV se má přiblížit více modelu německých kanálů hrajících podobnou muziku. Regionální síť 8 obsahuje v tuto chvíli již sedm programových pozic – Óčko Expres, TV Noe, Regionálnítelevizi.cz, Barrandov Family, Tuty TV, Sport 5 a nově i Šlágr 2. Stanice vysílá s rozlišením 720x576 v obrazovém formátu 16:9 a datovým tokem audia 192 kbps. Od prosince se má stanice objevit i v přechodovém DVB-T2 multiplexu zmiňovaného operátora, zařadí ji pravděpodobně i kabeloví operátoři.

autor: lukpo
Spustit audio